Mediegrafiker portfolio

Hokus pokus – mediegrafiker portfolio i fokus!

Det er utrooooolig vigtigt at opbygge sin portfolio når man opstarter på uddannelsen. Det er ikke “bare” et sted, hvor du viser dine ting. Det er hele fundamentet i uddannelsen, hvor det er din mission at vise hvad du dur til!

Forestil dig at du har fået en ny grund, der er ingenting på den, men det er netop DIT job at få bygget det med tiden! Når uddannelsen er færdig efter de omtrent 4 år, skulle du gerne stå med et færdigbygget hus med en fantastisk flot have. Og kigger man indenfor, skal tingene gerne se rigtig lækre ud!
– Okay, nok for The-Sims-snakken!

Det som jeg prøver at sige er… At du skal være klar på at opbygge en portfolio allerede på grundforløbet, og måske have noget liggende klar, inden du overhovedet starter. Dette vil i hvert fald hjælpe dig gevaldigt!

Hvad skal en mediegrafiker portfolio indeholde?

En portfolio skal både findes i trykt format (Altså være en fysisk), men også en online! Sørg for at ha’ en rød tråd mellem disse to, det giver et lækkert indtryk til modtageren, som potentielt set kunne være din kommende chef på en elevplads.

Skal vi lave en oversigt over hvordan det ca. foregå, kan det forklares således:

Du er startet på grundforløbet og får opbygget din nye portfolio, hvor du indsætter ALT HVAD DU LAVER RELATERET TIL UDDANNELSEN. Dvs. hvis i laver et par billedmanipulationer på skolen, så sørg for at ta’ et par screenshots undervejs, så du har lidt indhold til portfolioen, så du kan vise og forklare, hvordan du kom frem til dit endelige resultat (Det er GULD værd, at kunne vise dette!)

Det som du er ved at opbygge her, er din arbejdsportfolio. Det er et navn du kommer til at høre meget, og som kan virke ekstremt forvirrende senere hen. Men lad mig forklare nærmere, så vil du forstå det!

Du har bestået grundforløbet og er nu kommet ind på 1. hovedforløb og skal ud på 1. skoleforløb! Du har i omtrent et år siddet ude på din elevplads og lavet nogle spændende opgaver. Det er her DIN opgave at samle alle disse referencer sammen til din arbejdsportfolio. Dvs. du skal have opdateret din online portfolio hen ad vejen, samtidig med at du får det printet ud til din trykte.

Når du skal på 1. skoleforløb, kræver lærerne at få en præsentationsportfolio. Det er en mini-udgave af din arbejdsportfolio, hvor du skal vise (max) 4 opgaver, inden for de 4 fagområder:

Grafik og billedbehandling – Grafisk design – Typografi og ombrydning – Grafisk produktion og workflow

Her gælder det om at udplukke det bedste-af-det-bedste fra din arbejdsportfolio, som samtidig kan repræsentere et (eller flere) af disse fagområder. Har du f.eks. lavet et magasin, kan grafisk design, grafik og billedbehandling samt typografi og ombrydning sagtens være flettet ind på denne opgave. Så har du allerede vist en opgave inden for disse områder, så mangler du kun at vise én opgave mere, inden for grafisk produktion og workflow.

Når du så får afleveret denne præsentationsportfolio, vil læreren se den igennem og vurdere dig og måske komme med et par kommentarer om hvad du gør godt, og måske gør knap så godt. Samtidig får du også en karakter. Denne er ikke så altafgørende, men den skal tages som en vejviser for, hvad du skal gøre bedre i løbet af de næste år, inden du skal til eksamen / svendeprøve!
Jeg har lavet et tidligere indlæg om dette, som du kan læse her.

Dette er egentlig fremgangsmåden lige indtil du skal til svendeprøven!

Jeg opdaterer senere hen med andre gode tips & tricks samt forklaringer! Indtil da – ha’ det rigtig nice!

Eksempler på et par fysiske portfolioer:

http://kloportfolios.com/wp-content/uploads/2013/02/Custom-square-bamboo-portfolio-book-Klo-Portfolios.jpg

http://kloportfolios.com/wp-content/uploads/2013/01/Blog-photo-1.jpg

http://kloportfolios.com/wp-content/uploads/2013/01/Blog-photo-6.jpg